Το myPOS είναι νόμιμο στη Κύπρο ;

Ναι. Η myPOS Europe Ltd με αριθμό μητρώου εταιρείας 10630670 και έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο (The Shard, Level 24, 32 London Bridge Street, London, SE1 9SG), δυνάμει της οδηγίας 2009/110/ΕΚ είναι αδειοδοτημένη και ρυθμιζόμενη ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος από την αρχή χρηματοπιστωτικής συμπεριφοράς (Financial Conduct Authority) του Ηνωμένου Βασιλείου και το SWIFT/BIC της ώστε να αναγνωρίζεται από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι το: MPOSGB2L

Η myPOS Europe Ltd είναι αδειοδοτημένη να παρέχει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και την Ελβετία, ενώ υπάρχει σχετική καταχώρηση και στην κεντρική τράπεζα της Κύπρου (σελίδα 22, εγγραφή No. 122).

Υπάρχει χρέωση για το άνοιγμα του myPOS λογαριασμού ;

Όχι, το άνοιγμα του myPOS λογαριασμού είναι δωρεάν.

Υπάρχει συνδρομή για τη χρήση του λογαριασμού, των υπηρεσιών και των τερματικών myPOS ;

Όχι, δεν υπάρχουν συνδρομές.

Πως μπορώ να ανοίξω myPOS λογαριασμό ;

To άνοιγμα του myPOS λογαριασμού είναι πανεύκολο και γίνεται μέσα σε 5 λεπτά από τον Η/Υ, το tablet ή το κινητό σας τηλέφωνο. Για να ανοίξετε δωρεάν και χωρίς συνδρομή myPOS λογαριασμό πατήστε εδώ.

Πως γίνεται η πιστοποίηση του myPOS λογαριασμού ;

Με το που ολοκληρώσετε την εγγραφή, κατεβάζετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή myPOS η οποία είναι διαθέσιμη για iOS και Android, κάνετε login με το e-mail και τον κωδικό που ορίσατε κατά την εγγραφή σας και πραγματοποιείτε video κλήση διάρκειας 5 λεπτών μέσω της εφαρμογής με έναν εκπρόσωπο της myPOS όπου θα πρέπει να κρατάτε την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας και να είστε μόνος/η σε ένα ήσυχο περιβάλλον. H video κλήση μπορεί να γίνει και στα Ελληνικά.

Αφού ολοκληρώσετε τη video κλήση θα λάβετε μέσα σε 48 ώρες ένα e-mail από τη myPOS όπου θα σας ζητήσουν μερικά ακόμα έγγραφα για την επιχείρηση σας. Σκανάρετε ή φωτογραφίζετε τα έγγραφα και τα ανεβάζετε μέσα από το e-banking του myPOS λογαριασμού σας. Αυτό ήταν, ανοίξατε και πιστοποιήσατε το myPOS λογαριασμό σας από το σπίτι, το γραφείο ή όπου αλλού βρίσκεστε.

Ποιες κάρτες μπορώ να δεχτώ με το myPOS ;

Μπορείτε να δεχτείτε κάρτες με chip ‘n’ pin, μαγνητοταινίας και ανέπαφων συναλλαγών (NFC) με τα λογότυπα των VISA, MasterCard, JCB, Union Pay, American Express και Bancontact.

Με ποια τράπεζα συνεργάζεται η myPOS ;

Άμεση συνεργασία δεν υπάρχει με καμία τράπεζα. Οι λογαριασμοί, οι κάρτες, τα τερματικά και γενικότερα οι υπηρεσίες παρέχονται εξ’ ολοκλήρου από την ίδια τη myPOS Europe Ltd.

Που πιστώνονται τα χρήματα από τις συναλλαγές ;

Τα χρήματα πιστώνονται στον myPOS λογαριασμό της επιχείρησης σας ο οποίος έχει μοναδικό IBAN και ανοίγεται στη myPOS Europe Ltd με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (SWIFT/BIC: MPOSGB2L).

Τα χρήματα μου είναι ασφαλή στο λογαριασμό myPOS ;

Ναι, Τα χρήματα σας φυλάσσονται σε ξεχωριστούς λογαριασμούς (segregated accounts), οι οποίοι εγγυώνται το απαραβίαστο των κεφαλαίων και δεν επιτρέπουν τη χρήση τους ως χρηματοοικονομικών πόρων για δανεισμό ή επένδυση.

Σε πόσο χρόνο πιστώνονται τα χρήματα από τις συναλλαγές με κάρτες ;

H myPOS δεν εκμεταλλεύεται τα χρήματα σας και γι’ αυτό πιστώνονται μέσα σε 10 δευτερόλεπτα στο myPOS λογαριασμό σας. Στόχος μας είναι οι επιχειρηματίες να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα τους για να μπορούν να λειτουργήσουν την επιχείρηση τους με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία.

Αποστολή πακέτου από τα τερματικά myPOS υπάρχει ;

Όχι, κάθε συναλλαγή εκκαθαρίζεται αμέσως και γι’ αυτό έχετε τα χρήματα σας διαθέσιμα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα στο myPOS λογαριασμό σας ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως.

Τα myPOS τερματικά δέχονται ανέπαφες πληρωμές (NFC) ;

Ναι, δέχονται ανέπαφες πληρωμές με κάρτες, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, μπρελόκ κλπ. Επίσης είναι συμβατά με Apple Pay, Google Pay και Samsung Pay.

Σε τι νόμισμα είναι το IBAN που μου παρέχει η myPOS ;

Το αρχικό IBAN είναι σε Ευρώ αλλά μπορείτε εντελώς δωρεάν και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από το e-banking ή την mobile εφαρμογή που σας παρέχει η myPOS να αποκτήσετε μοναδικά IBAN και σε άλλα νομίσματα όπως Δολάρια Αμερικής, Φράγκα Ελβετίας, Λίρες Αγγλίας, Γεν Ιαπωνίας, Λέβα Βουλγαρίας, Λέϊ Ρουμανίας, Ζλότι Πολωνίας κ.α.

Από το IBAN του myPOS λογαριασμού μου μπορώ πραγματοποιήσω εμβάσματα ;

Ναι, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εμβάσματα από και προς το/τα IBAN του myPOS λογαριασμού σας.

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τα χρήματα που έχω στο myPOS λογαριασμό μου ;

Μπορείτε να τα μεταφέρετε μέσω τραπεζικού εμβάσματος σε άλλη τράπεζα, μπορείτε μέσω της δωρεάν χρεωστικής κάρτας myPOS VISA να τα χρησιμοποιήσετε για αγορές σε φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα ή και να τα κάνετε ανάληψη σε περισσότερα από 1εκ ΑΤΜ παγκοσμίως.

Αν αφήσω τα χρήματα μου στον myPOS λογαριασμό μου λαμβάνω τόκους ;

Όχι δε λαμβάνετε τόκους.

Σε πόσο χρόνο ολοκληρώνονται τα εμβάσματα ;

Τα εμβάσματα SEPA ολοκληρώνονται σε 1 έως 3 εργάσιμες μέρες ενώ τα εμβάσματα SWIFT ολοκληρώνονται σε 3 έως 5 εργάσιμες μέρες.

Υπάρχουν χρεώσεις και όρια για τα εμβάσματα ;

Τα εισερχόμενα εμβάσματα είναι δωρεάν ενώ το κόστος για τα εξερχόμενα εμβάσματα SEPA είναι 3€ ανά συναλλαγή και το αρχικό όριο για τα εξερχόμενα εμβάσματα είναι 100.000€ / μήνα (το όριο μπορεί να αυξηθεί).

Υπάρχει χρέωση για τη χρεωστική κάρτα myPOS VISA ;

Όχι, η κάρτα παρέχεται δωρεάν και χωρίς συνδρομή με κάθε άνοιγμα myPOS λογαριασμού ή αγορά τερματικού myPOS (περιλαμβάνεται μέσα στη συσκευασία).

Αν δεν αγοράσω τερματικό myPOS πως θα παραλάβω την myPOS VISA ;

Με το που ολοκληρωθεί η πιστοποίηση του λογαριασμού σας μπορείτε να παραγγείλετε τη δωρεάν myPOS VISA κάρτα σας μέσα από το e-banking ή τη mobile εφαρμογή. Για να τη λάβετε γρήγορα επιλέξτε δωρεάν αποστολή με ταχυμεταφορά (courier).

Αν χάσω τη myPOS VISA κάρτα μου τι κάνω ;

Μπορείτε να τη κλειδώσετε αμέσως μέσα από το myPOS e-banking ή τη mobile εφαρμογή και να παραγγείλετε νέα κάρτα.

Υπάρχουν χρεώσεις και όρια για τις αναλήψεις από τα ATM με τη κάρτα myPOS VISA ;

Ναι, η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 2€ για αναλήψεις έως 300€ και 4€ για αναλήψεις από 320€ έως 1000€. Η ανάληψη μετρητών από ATM εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 1% + 4€ ενώ ενδέχεται να υπάρξει επιπλέον χρέωση από τη τράπεζα της οποίας το ΑΤΜ χρησιμοποιείτε για τις αναλήψεις.

Τα αρχικά όρια αναλήψεων από τα ΑΤΜ είναι 1.000€ / μέρα, 15.000€ / μήνα και μπορούν να αυξηθούν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε επιχειρηματία.

Πως κάνω ανάκτηση του PIN της myPOS VISA κάρτας μου ;

Στέλνετε με SMS απο το κινητό που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας: mypos (κενο) και τα 6 τελευταία ψηφία της κάρτας σας (πχ: mypos 123456) και το στέλνετε στο +359 886170011

Πως αλλάζω το PIN της myPOS VISA κάρτας μου ;

Μπορείτε να το αλλάξετε σε οποιοδήποτε ΑΤΜ παρέχει επιλογή αλλαγής PIN.

Υπάρχουν χρεώσεις για εμβάσματα SWIFT, chargebacks κλπ ;

Ναι, όπως όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος έτσι και η myPOS έχει αυτές τις χρεώσεις τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Που μπορώ να διαβάσω τη σύμβαση που αποδέχομαι ηλεκτρονικά με τη myPOS ;

Τη σύμβαση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Πόσο κοστίζουν τα τερματικά myPOS ;

Από 29 € έως 299 € ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξετε. Για να δείτε τα μοντέλα myPOS πατήστε εδώ

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Τα τερματικά myPOS είναι ενσύρματα ή ασύρματα ;

Τα τερματικά myPOS είναι μόνο ασύρματα και φυσικά φορητά. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ευελιξία στους επιχειρηματίες και να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν παντού.

Τα τερματικά myPOS πως συνδέονται στο internet ;

Όλα τα τερματικά συνδέονται στο internet με τη δωρεάν και χωρίς συνδρομή SIM κάρτα που υπάρχει μέσα σε κάθε τερματικό. Αν θέλετε όμως μπορείτε να τα συνδέσετε και στο Wi-Fi της επιχείρησης σας. Το μοντέλο myPOS Go συνδέεται μόνο μέσω της δωρεάν κάρτας SIM που υπάρχει μέσα στο τερματικό.

Αν τελειώσουν τα δεδομένα της SIM κάρτας πως γίνεται η ανανέωση ;

Τα δεδομένα της ενσωματωμένης κάρτας SIM είναι απεριόριστα και δεν χρειάζεται να προβείτε σε καμία ανανέωση.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη κάρτα SIM και σε άλλη συσκευή (πχ άλλο POS ή tablet) ;

Όχι, η κάρτα SIM λειτουργεί μόνο με τα myPOS τερματικά.

Τα myPOS τερματικά και η κάρτα SIM σε ποιες χώρες λειτουργούν ;

Λειτουργούν σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και την Ελβετία.

Υπάρχει τεχνική υποστήριξη αν έχω πρόβλημα με το τερματικό ή τον λογαριασμό μου ;

Ναι, υπάρχει και είναι δωρεάν.

Γίνεται να έχω myPOS λογαριασμό χωρίς να αγοράσω myPOS τερματικό ;

Ναι, η αγορά του τερματικού δεν είναι υποχρεωτική για τη χρήση των υπηρεσιών της myPOS.

Τα myPOS τερματικά έχουν εγγύηση ;

Ναι, η εγγύηση ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία αγοράς.

Μπορώ να δεχτώ πληρωμές με κάρτες πληκτρολογώντας απομακρυσμένα τους αριθμούς των καρτών (λειτουργία MO/TO) ;

Ναι, η λειτουργία MO/TO παρέχεται από το myPOS e-banking, τη mobile εφαρμογή αλλά και από τα myPOS τερματικά και φυσικά η εκκαθάριση των συναλλαγών είναι άμεση. Η λειτουργία ΜΟ/ΤΟ παρέχεται κατόπιν έγκρισης από τη myPOS και αφού ολοκληρωθεί η πιστοποίηση του myPOS λογαριασμού.

Μπορώ να δεχτώ πληρωμές με κάρτες από την ιστοσελίδα / eShop μου ;

Ναι, η myPOS παρέχει API, buttons, links και σύνδεση με δημοφιλή shopping cart όπως Woocommerce, Magento, Opencart κ.α. Όπως συμβαίνει και με τα myPOS τερματικά έτσι και εδώ η εκκαθάριση των συναλλαγών είναι άμεση.

Για να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Ποια είναι η προμήθεια % που κρατάει η myPOS για τις συναλλαγές με κάρτες.

Η προμήθεια % διαφέρει ανάλογα με την επιχειρηματική σας δραστηριότητα, τη γεωγραφική θέση, το ρίσκο, τον τύπο των καρτών και άλλους παράγοντες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει επιλογή προ-έγκρισης (δέσμευσης ποσού) ;

Ναι, όλα τα τερματικά myPOS υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

Υπάρχει επιλογή φιλοδωρήματος ;

Ναι, όλα τα τερματικά myPOS υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

Υπάρχει επιλογή πολλαπλών χρηστών ;

Ναι, όλα τα τερματικά myPOS υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής νομίσματος όταν η κάρτα του πελάτη δεν είναι σε Ευρώ (DCC = Dynamic Currency Conversion) ;

Ναι, όλα τα τερματικά myPOS υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

Υπάρχει δυνατότητα αποστολής link χρέωσης στον πελάτη (όπως έχει το PayPal) ;

Ναι, με το αίτημα πληρωμής (Payment Request) μπορείτε να στείλετε ένα link χρέωσης στον πελάτη μέσω SMS, e-Mail, η ακόμα και πρόγραμμα για chat όπως τα Viber, What’s App, Telegram κ.α. Ο πελάτης με το που πατήσει το link, του ανοίγει μια ασφαλή ιστοσελίδα που του ζητάει να καταχωρήσει ο ίδιος τα στοιχεία της κάρτας του. Μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία αμέσως τα χρήματα πιστώνονται στο myPOS λογαριασμό σας.

Δόσεις κάνουν τα myPOS τερματικά ;
Όχι, τα τερματικά δε παρέχουν ακόμα τη δυνατότητα δόσεων για τις Κυπριακές επιχειρήσεις, σε περίπτωση όμως χρέωσης πιστωτικής κάρτας ο πελάτης μπορεί αν επιθυμεί να εξοφλήσει τμηματικά το ποσό (πχ ελάχιστη καταβολή).

Τα τερματικά myPOS μπορούν να συνδεθούν με λογαριασμό άλλης τράπεζας ;
Όχι, τα τερματικά myPOS συνδέονται μόνο με λογαριασμούς myPOS.

Μπορώ να συνδέσω POS από άλλη τράπεζα στο myPOS λογαριασμό μου ;
Όχι, τα POS άλλων τραπεζών δεν γίνεται να συνδεθούν με λογαριασμούς myPOS.

Mπορώ να ακυρώσω μια συναλλαγή ή να επιστρέψω χρήματα σε έναν πελάτη μου μέσα από το myPOS τερματικό ;
Ναι, τα τερματικά myPOS παρέχουν και αυτή τη δυνατότητα.

Πόσο γρήγορα μπορώ να ξεκινήσω να δέχομαι πληρωμές με τα myPOS τερματικά ;
Αφού παραλάβετε το τερματικό σας και έχετε πιστοποιημένο myPΟS λογαριασμό, μέσα στα επόμενα 5 λεπτά μπορείτε να δέχεστε πληρωμές με κάρτες.

Λαμβάνουν οι πελάτες μου απόδειξη από τα myPOS τερματικά για τη χρέωση της κάρτας τους ;
Ναι, από τα τερματικά myPOS Combo και myPOS Smart λαμβάνουν με την ολοκλήρωση της συναλλαγής το χαρτάκι της εκτύπωσης ενώ από τα τερματικά myPOS Go, myPOS Mini και myPOS Mini Ice λαμβάνουν την απόδειξη με SMS ή e-Mail. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής τα τερματικά σας ρωτάνε αν θέλετε να στείλετε την απόδειξη από τη συναλλαγή με SMS ή e-Mail (το SMS είναι δωρεάν).

Σας ενημερώνουμε πως οι αποδείξεις των τερματικών POS δεν αποτελούν φορολογικό παραστατικό.

Χρειάζεται σύνδεση στο internet για να πραγματοποιηθούν οι συναλλαγές με τα myPOS τερματικά ;
Ναι, τα τερματικά χρειάζεται να συνδεθούν στο internet μέσω Wi-Fi ή μέσω κάρτας SIM (η κάρτα SIM περιλαμβάνεται μέσα στη συσκευασία, έχει απεριόριστα δεδομένα και είναι δωρεάν).

Γίνεται να συνδεθούν τα myPOS τερματικά με κινητό ή tablet για να πρόσβαση στο internet ;
Ναι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία hotspot / internet sharing του κινητού ή του tablet σας ώστε τα τερματικά να το ανιχνεύσουν και να συνδεθούν σε αυτό.

Μπορώ να αποθηκεύσω τα στοιχεία από τις κάρτες των πελατών για μελλοντικές συναλλαγές ;
Όχι, απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας.

Αν χρησιμοποιώ την επαγγελματική myPOS VISA για αγορές σε φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση ;
Όχι, η myPOS δε σας χρεώνει επιπλέον χρήματα για χρήση της κάρτας της για αγορές σε φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η προμήθεια % που κρατάει η myPOS για αποδοχή καρτών μπορεί να μειωθεί ;
Ναι, γι’αυτό το θέμα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η επαγγελματική κάρτα myPOS VISA είναι αποδεκτή παντού ;
Είναι αποδεκτή σε εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως που δέχονται κάρτες με το σήμα VISA.

Ποιά είναι η διάσταση του χαρτιού που δέχεται ο θερμικός εκτυπωτής των τερματικών myPOS Combo και myPOS Smart ;
Η διάσταση είναι 58 x 38 αλλά και η 57 x 40 είναι αποδεκτή.

Τι γίνεται σε περίπτωση που χάσω, μου κλέψουν ή κρατήσει το ATM (μετά από 3 λάθος καταχωρήσεις PIN) την επαγγελματική κάρτα myPOS VISA ;

Μπορείτε να την ακυρώσετε μέσα από το e-banking ή από την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια να εκδώσετε νέα κάρτα από το e-banking ή την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Μου έκλεψαν το myPOS τερματικό, τι κάνω ;

Από την ημερομηνία ενεργοποίησης, το myPOS τερματικό συνδέεται μόνιμα με το myPOS λογαριασμό σας. Ακόμη και αν το τερματικό κλαπεί ή χαθεί, οποιαδήποτε συναλλαγή γίνει θα πιστωθεί στο myPOS λογαριασμό σας. Αν το τερματικό χαθεί ή κλαπεί, απενεργοποιήστε το αμέσως μέσα από το e-banking ή την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και ενημερώστε μας άμεσα.

Για να απενεργοποιήσετε το τερματικό, συνδεθείτε στο λογαριασμό myPOS, μεταβείτε στη καρτέλα “Συσκευές”, επιλέξτε το τερματικό, κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις” κάτω από την εικόνα του τερματικού και απενεργοποιήστε το τερματικό. To ίδιο μπορεί να γίναι και από την εφαργμογή για κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι πόσα myPOS τερματικά μπορώ να συνδέσω στο myPOS λογαριασμό μου ;

Μπορείτε να συνδέσετε όσα myPOS τερματικά επιθυμείτε.

Οι συναλλαγές με τα myPOS τερματικά και την ιστοσελίδα είναι ασφαλή ;

Ναι, τα myPOS τερματικά είναι πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τους οργανισμούς καρτών (VISA, MasterCard κλπ) ώστε να αποδέχονται συναλλαγές με τις κάρτες τους ενώ η myPOS έχει πιστοποίηση PCI-DSS η οποία εγγυάται την ασφάλεια των συναλλαγών.

Υπάρχει δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) ;

Ναι, ο κωδικός 2FA απαιτείται για είσοδο στον myPOS λογαριασμό όπως και τη διεκπεραίωση συναλλαγών και άλλων λειτουργιών. Ο κωδικός 2FA αποστέλλεται με ειδοποίηση push μέσα από τη myPOS εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Το πακέτο myPOS παρέχει και άλλες υπηρεσίες εκτός από την αποδοχή καρτών και τα εμβάσματα ;

Ναι, παρέχει τη δυνατότητα ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας (top-up), υποστηρίζονται 170 πάροχοι από 140 χώρες και με κάθε ανανέωση έχετε και ένα μικρό έσοδο για την επιχείρηση σας.

Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας δωροκατών (GiftCards) ώστε να δώσετε ένα ακόμα κίνητρο στους πελάτες σας να επισκεφτούν ξανά την επιχείρηση σας, ενώ αν επιλέξετε κάποιο από τα myPOS Smart τερματικά μπορείτε να ενσωματώσετε και άλλες λειτουργίες της επιχείρησης σας μέσα στο τερματικό όπως ασύρματη παραγγελιοληψία, σκανάρισμα barcode, διαχείριση αποθήκης κ.α.

Σε ποιες κατηγορίες επιχειρήσεων απευθύνεται το myPOS ;

To myPOS είναι ιδανικό για μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης, καταστήματα λιανικής, ταξιδιωτικά πρακτορεία, ταξί, VIP μεταφορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ενοικιάσεις πλωτών και εναέριων μέσων, επαγγελματικές υπηρεσίες, ταχυμεταφορές, βραχυχρόνια μίσθωση (Air BnB, Booking.com, Homeaway κλπ) και ηλεκτρονικό εμπόριο.

Θα επηρεάσει το Brexit την λειτουργία της myPOS ;

Όχι, η myPOS παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Brexit για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει σχέδιο δράσης για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της προτεινόμενης συμφωνίας για το Brexit και ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει ένα “σκληρό” ή “μαλακό” Brexit, αλλαγή του χρονοδιαγράμματος του Brexit ή ακόμα και ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit. Η myPOS δεν αναμένει καμία αλλαγή των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πελατών της τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελβετία.

Η myPOS έχει λάβει  όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τους πελάτες και τις επιχειρήσεις τους σε περίπτωση Brexit.

Τι ισχύει σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών με τις φορολογικές αρχές (CRS / FATCA) ;

Σχετικά με αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

Πως στέλνετε τα τερματικά myPOS και τα αξεσουάρ ;

Η αποστολή γίνεται με courier και η παράδοση ολοκληρώνεται σε 1 έως 3 εργάσιμες μέρες.

To myPOS τερματικό δεν ολοκληρώνει τις συναλλαγές και μου εμφανίζει μηνύματα λάθους μαζί με έναν αριθμό.

Μπορείτε να δείτε τι σημαίνει ο κάθε αριθμός και τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Ξέχασα τον κωδικό μου για το ebanking. Πως κάνω ανάκτηση κωδικού ;

Κάτω από τα πεδία που καταχωρείτε το username και το password σας γράφει “Forgotten Password / Υπενθύμιση Κωδικού”. Πατήστε το και ακολουθήστε τα βήματα που θα δείτε στην οθόνη σας για να ανακτήσετε τον κωδικό σας.

Ο αποστολέας του εμβάσματος μου ζητάει τη διεύθυνση της τράπεζας.

H διεύθυνση της myPOS είναι: The Shard, Level 24, 32 London Bridge Street, London, SE1 9SG, United Kingdom.

To τερματικό έχασε τη σύνδεση με το internet.

Αν είστε συνδεδεμένος με Wi-Fi βεβαιωθείτε πως έχετε internet από μια άλλη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Wi-Fi.

Αν έχει σύνδεση στο internet μέσα από το μενού κάνετε έλεγχο σύνδεσης (connection check) και αν δεν είναι επιτυχής πρέπει να αποσυνδέσετε το τερματικό από το Wi-Fi και να το συνδέσετε ξανά (αυτό γίνεται μέσα από το μενού του τερματικού).

Το τερματικό γράφει στην οθόνη “Tampered”.

Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται όταν υπάρξει απόπειρα παραβίασης του (πχ ξεβίδωμα της πλακέτας, γρατζουνιά σε αυτή κλπ), επίσης μπορεί να εμφανιστεί αν υπάρξει υγρασία. Όταν δείτε αυτό το μήνυμα επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας.

Γιατί να επιλέξω myPOS ;

Για πολλούς λόγους, διαβάστε μερικούς από αυτούς εδώ.

Υπάρχουν άρθρα στον τύπο σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας ;

Ναι, μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας ;

Μπορείτε να μας καλέσετε στα +357 25030915 και +44 3308083494 , να μας στείλετε e-Mail στο info@equinox-ventures.com ή να μας στείλετε μήνυμα στο Facebook Messenger μέσα από την ιστοσελίδα μας.