Ενώ στην Ευρώπη και στην Αμερική η πλειοψηφία των συναλλαγών γίνονται με κάρτες VISA και MasterCard στην Ασία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η China Union Pay κατέχει το 80% της αγοράς και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε πάρα πολύ Κινέζοι έρχονται και στην Ευρώπη και γι’ αυτό οι επιχειρηματίες (ειδικά όσοι δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα) πρέπει να έχουν τη δυνατότητα αποδοχής καρτών Union Pay.

The Nilson Report

Η China Union Pay ιδρύθηκε το 2002 και κυριαρχεί στην αγορά των 6,3 δισεκατομμυρίων καρτών της Κίνας, ενώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα τραπεζικών καρτών στο κόσμο.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή επιτροπή ταξιδιών, 12.4 εκατομμύρια Κινέζοι, κυρίως σε group, επισκέφθηκαν την Ευρώπη το 2017. Η Κινέζικη ακαδημία τουρισμού προβλέπει ότι θα φθάσουν τα 20,8 εκατομμύρια μέχρι το 2022. Επιπλέον, οι Κινέζοι τουρίστες ξοδεύουν αρκετά περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες που προέρχονται από άλλες χώρες.

Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα καταστήματα λιανικής, οι τουριστικοί πράκτορες και οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων, πλωτών και εναέριων μέσων που χρησιμοποιούν το myPOS για να δέχονται πληρωμές με κάρτες Union Pay έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα. Τα τερματικά myPOS είναι τα μοναδικά που παρέχουν άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών (δεν απαιτείται αποστολή πακέτου) με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα τους χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν 1-2 εργάσιμες μέρες για να τα πάρουν.

Η ροή τουριστών από τη Κίνα αυξάνεται και οι προβλέψεις είναι ότι θα συνεχιστεί η ταχεία ανάπτυξη της στο μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσθήκη της Union Pay στις μεθόδους πληρωμής που γίνονται αποδεκτές στην επιχείρηση σας είναι ζωτικής σημασίας αν θέλετε να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες και να είστε ανταγωνιστικοί.

Με το myPOS, οποιαδήποτε επιχείρηση, ανεξάρτητα από τον τύπο και το μέγεθος της μπορεί να δεχτεί πληρωμές με κάρτες της Union Pay και να εξυπηρετήσει τους Κινέζους πελάτες της.