Το myPOS Go είναι το έκτο τερματικό και πλέον αποτελεί το entry model μιας και είναι το φθηνότερο POS της σειράς myPOS (ίσως και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής αγοράς POS).

Ανοίγοντας την πολύ όμορφη και ανθεκτική συσκευασία εκτός από τα αυτοκόλλητα, το εγχειρίδιο και τον φορτιστή βρίσκουμε τη δωρεάν και χωρίς συνδρομή myPOS εταιρική κάρτα με την οποία ο επιχειρηματίας μπορεί να κάνει ανάληψη τα χρήματα του σε περισσότερα από 1εκ ΑΤΜ παγκοσμίως ή να τη χρησιμοποιήσει για αγορές σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Η δωρεάν και χωρίς συνδρομή SIM κάρτα δεδομένων (data) είναι ήδη τοποθετημένη μέσα στο τερματικό και έχει απεριόριστα δεδομένα με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να μη χρειάζεται να πληρώνει συνδρομή σε κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενώ παράλληλα το τερματικό έχει σύνδεση στο διαδίκτυο σε όποιο σημείο της Ευρώπης και αν βρίσκεται.

Το myPOS Go όπως και όλα τα τερματικά myPOS έρχεται με οδηγίες και λειτουργικό σύστημα και στα Ελληνικά, δέχεται κάρτες με Chip ‘n’ PIN, μαγνητοταινίας και ανέπαφων συναλλαγών (NFC) των VISA, MasterCard, JCB, Union Pay, American Express και Bancontact ενώ είναι συμβατό με Apple Pay, Google Pay και Samsung Pay. Επιπλέον παρέχει άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών, απομακρυσμένη πληκτρολόγηση καρτών (ΜΟ/ΤΟ), δυνατότητα φιλοδωρήματος, προ-έγκριση, ανανέωση χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας και δωροκάρτες.

Όπως όλα τα myPOS τερματικά έτσι και το myPOS Go δεν έχει μηνιαία ή ετήσια συνδρομή, συνοδεύεται από δωρεάν και χωρίς συνδρομή επαγγελματικό λογαριασμό myPOS με μοναδικά IBAN σε περισσότερα από 10 νομίσματα, πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, έχει δωρεάν υποστήριξη 24/7 και είναι εγκεκριμένο από τα σχήματα καρτών (VISA, MasterCard κλπ).

Οι διαστάσεις του είναι 13.6 cm X 6.6 cm X 2.0 cm και ζυγίζει μόλις 170 γραμμάρια μαζί με τη μπαταρία χωρητικότητας 1.500 mAh. O 32 bit επεξεργαστής σε συνδυασμό με τη μνήμη των 128 MB φορτώνει ταχύτατα το Linux λογισμικό του και ανταποκρίνεται άμεσα στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών ενώ η έγχρωμη οθόνη των 2.4 ιντσών ανάλυσης 240 X 320 pixel παρέχει ευδιάκριτα όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες στον χρήστη. Το μόνο αρνητικό στοιχείο είναι η απουσία σύνδεσης μέσω Wi-Fi αλλά δεν ενοχλεί γιατί πολύ απλά ή δωρεάν κάρτα SIM που αναφέραμε παραπάνω μας λύνει το πρόβλημα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Η απουσία θερμικού εκτυπωτή δεν προβληματίζει στην έκδοση αποδείξεων για τις συναλλαγές αφού με την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής το τερματικό μας ρωτάει πως θέλουμε να στείλουμε την απόδειξη χρέωσης στον πελάτη. Οι επιλογές είναι με SMS, e-Mail ή να μην στείλουμε καθόλου απόδειξη. Αν επιλέξουμε να στείλουμε την απόδειξη μέσω SMS ή e-Mail το τερματικό μας ρωτάει να καταχωρήσουμε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή το e-Mail του πελάτη και η απόδειξη από τη συναλλαγή στέλνεται αυτόματα και χωρίς χρέωση από τη myPOS στο κινητό τηλέφωνο ή στο e-Mail του πελάτη.

Στο σημείο αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η απόδειξη την οποία εκδίδουν τα τερματικά POS χρησιμεύει για την πιστοποίηση της χρέωσης, δεν αποτελεί φορολογικό παραστατικό και ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να εκδώσει απόδειξη από την ταμειακή μηχανή του ή τιμολόγιο.

Το myPOS Go φορτίζει μέσω της θύρας Mini-USB ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες είναι λίγο μικρότερο από ένα smartphone και χωράει κυριολεκτικά στη τσέπη. Το myPOS Go είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δέχονται γρήγορα, απροβλημάτιστα και με ασφάλεια πληρωμές με κάρτες ακόμα και εν κινήσει.

Για να δείτε όλη τη σειρά των τερματικών myPOS πατήστε εδώ.