Η αρχή έγινε την άνοιξη του 2018 με το πρώτο φυσικό κατάστημα myPOS στο Λονδίνο, στη συνέχεια ακολούθησαν τα καταστήματα σε Άμστερνταμ, Σόφια, Μιλάνο, Βαρκελώνη ενώ πριν μερικές μέρες η myPOS άνοιξε το έκτο κατάστημα της επί Ευρωπαϊκού εδάφους, αυτή τη φορά στην Αμβέρσα.

Τα καταστήματα myPOS ίσως να αποτελούν και ένα δείγμα για το πως θα μπορούσαν να είναι στο μέλλον και τα τραπεζικά καταστήματα. Για παράδειγμα όσοι επισκέπτονται ένα κατάστημα myPOS μπορούν να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της myPOS σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον χωρίς γράφεια, χωρίς πολλαπλά ταμεία και χωρίς αριθμούς προτεραιότητας. Έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα τερματικά myPOS, να ενημερωθούν για τις πολλαπλές λειτουργίες τους, ακόμα και να κάνουν ανάληψεις από τα ΑΤΜ που υπάρχουν στα myPOS καταστήματα (ναι, η myPOS έχει και τα δικά της ΑΤΜ).

Όπως και τα κινητά τηλέφωνα έτσι και τα τερματικά POS εκσυγχρονίζονται και μπορούν να διεκπεραιώσουν πολλαπλές λειτουργίες και όχι μόνο να δέχονται πληρωμές με κάρτες. Για παράδειγμα τα myPOS Smart τερματικά έχουν λειτουργικό σύστημα Android και μπορούν να δεχτούν πληθώρα εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Εκτός από την αποδοχή καρτών VISA, MasterCard, JCB, Union Pay, American Express και Bancontact (με φυσική παρουσία και απομακρυσμένα) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ασύρματη παραγγελιοληψία στο εστιατόριο σας, σκανάρισμα barcode, διαχείριση της αποθήκης, ακόμα και ως ταμειακή μηχανή, ενώ όλα τα myPOS τερματικά μπορούν να ανανεώσουν χρόνο ομιλίας κινητής τηλεφωνίας (770 πάροχοι από 140 χώρες) και να εκδώσουν δωροκάτες (GiftCards).

Τις δυνατότητες αυτές μπορεί να τις δει από κοντά ένας επιχειρηματίας που θα επισκεφτεί ένα από τα καταστήματα myPOS.

Εκτός όμως ότι μπορεί να δει και να αγγίξει τα myPOS τερματικά, έχει τη δυνατότητα να αγοράσει επί τόπου ένα ή και περισσότερα τερματικά, να πάει στο σπίτι ή την επιχείρηση του και να τα ενεργοποιήσει ή αν δεν έχει όρεξη να το κάνει o ίδιος μπορούν οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι των καταστημάτων myPOS να τον βοηθήσουν να ανοίξει τον myPOS λογαριασμό του και να βγει από το κατάστημα έχοντας ανοίξει μέσα σε 5 λεπτά λογαριασμό ηλεκτρονικού χρήματος με πολλαπλά IBAN και κρατώντας στα χέρια του το myPOS τερματικό μαζί με τη myPOS χρεωστική κάρτα του.

Ποια τράπεζα παρέχει σήμερα στους επιχειρηματίες αυτή την ευκολία ; Από όσο γνωρίζουμε καμία !!!

Το μυστικό όμως επιτυχίας της myPOS δεν είναι ότι πουλάει τερματικά POS ή τραπεζικές υπηρεσίες. Η myPOS πουλάει ταχύτητα και χρόνο, και ξέρετε τι λένε για τον χρόνο και το χρήμα.

Δεν είναι τυχαίο πως ένας επιχειρηματίας μπορεί να επισκεφτεί ένα φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα myPOS και να αγοράσει το τερματικό του αμέσως. Δεν είναι τυχαίο πως μπορεί να ανοίξει λογαριασμό ηλεκτρονικού χρήματος στη myPOS μέσα σε 5 λεπτά από τον Η/Υ, το tablet ή το κινητό του τηλέφωνο και να έχει μοναδικά IBAN σε πολλαπλά νομίσματα στη myPOS Europe με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (SWIFT/BIC: MPOSGB2L).

Δεν είναι τυχαίο πως η myPOS δεν θα τον κουράσει και να του ζητήσει να προσκομίσει ένα σωρό έγγραφα αφού όλα γίνονται με video κλήση και μέσω internet ενώ μπορεί να τα κάνει από την άνεση του γραφείου ή του σπιτιού του.

…και βέβαια δεν είναι τυχαίο πως οι επιχειρηματίες που δέχονται πληρωμές με κάρτες μέσω των myPOS τερματικών ή του myPOS online έχουν τα χρήματα τους διαθέσιμα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα στον myPOS λογαριασμό τους και όχι μέσα σε 2-3 εργάσιμες μέρες όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές τράπεζες.

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο πως η myPOS από το 2014 μέχρι και σήμερα έχει περισσότερους από 70.000 επιχειρηματίες πελάτες σε 30+ χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ενώ μόνο μέσα στο 2018 επεξεργάστηκε συναλλαγές αξίας 1.2 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Η myPOS βοηθάει του επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους δουλεύοντας με μεγαλύτερη ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια.