Είναι γεγονός πως τα τερματικά αποδοχής καρτών, τα γνωστά μας POS, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αρχίσει να εξελίσσονται. Τερματικά POS με λειτουργικό Android έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά τα οποία είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν και άλλες λειτουργίες μέσα σε μια επιχείρηση ενώ παράλληλα να αποδέχονται και πληρωμές με κάρτες.

Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο μπορεί να χρησιμοποιεί ένα Android POS για ασύρματη παραγγελιοληψία και αποδοχή πληρωμών με κάρτες, με αποτέλεσμα ο σερβιτόρος να έχει μια συσκευή για όλες τις δουλειές. Ένας courier μπορεί με το ίδιο Android POS να αποδέχεται πληρωμές με κάρτες εν κινήσει και παράλληλα να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα της εταιρείας courier που έχει εγκατασταθεί στο τερματικό για να σκανάρει τα barcode από τα voucher, να εκτυπώνει αποδείξεις ή ακόμα και να φωτογραφίζει το σημείο εναπόθεσης των αποστολών που παραδίδει.

Φαντασία και όρεξη για καινοτομία να υπάρχει και τα Android POS μπορούν κυριολεκτικά να αποτελέσουν ένα πολυεργαλείο για τις επιχειρήσεις και να τις βοηθήσουν τη περεταίρω ανάπτυξη τους.

Η myPOS, η κορυφαία Ευρωπαϊκή Fintech η οποία πριν μερικές εβδομάδες ξεπέρασε τους 100.000 επιχειρηματίες πελάτες σε 30+ χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και πρώτη έφερε τα φορητά Android POS στην Ευρωπαϊκή αγορά, προηγείται ξανά από τον ανταγωνισμό και παρουσιάζει πρώτη και στην Ελλάδα τα all-in-one Android desktop POS.

Τα ονομάζει myPOS Hub και φυσικά εκτός από τη δυνατότητα αποδοχής καρτών λειτουργούν και ως ταμειακές μηχανές ενώ ταυτόχρονα μπορούν να τρέξουν και Android εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

Ήδη περισσότεροι από 50 Android developers από όλη την Ευρώπη οι οποίοι κατασκευάζουν εφαρμογές για διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους έχουν κάνει τις εφαρμογές τους συμβατές με τα myPOS Smart και myPOS Hub Android τερματικά.

Η αλήθεια είναι πως τα all-in-one desktop POS είναι αυτά που θα επικρατήσουν στα ταμεία των καταστημάτων τα επόμενα χρόνια ενώ ήδη από το 2017, η myPOS στο ταμείο των φυσικών καταστημάτων της που διατηρεί σε Λονδίνο, Άμστερνταμ, Σόφια, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Αμβέρσα και Παρίσι χρησιμοποιεί τα myPOS Hub.

Το myPOS Hub διατίθεται σε 2 εκδόσεις, το myPOS Hub και το myPOS Hub Plus. Οι βασικές διαφορές τους είναι στο μέγεθος, στις οθόνες αφής, στη ταχύτητα των επεξεργαστών, στη μνήμη και φυσικά στις τιμές τους. Τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά τους μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η myPOS είναι πως διαθέτει δικό της App Market που σημαίνει πως ο επιχειρηματίας που θα επιλέξει να έχει στο ταμείο του ένα myPOS Hub δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσει άλλη ταμειακή μηχανή ή εφαρμογή παραγγελιοληψίας κλπ αφού μέσα από το myPOS App Market τρίτοι developers εφαρμογών μπορούν να ανεβάσουν τις δικές τους εφαρμογές και οι επιχειρήσεις να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μέσα από τα myPOS Android τερματικά τις εφαρμογές που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεργασία της Fimble με τη myPOS και την Equinox Ventures.

Επίσης, οι εφαρμογές του myPOS App Market είναι διαθέσιμες για download από όλους τους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τα myPOS Android τερματικά σε όλες τις χώρες του ΕΟΧ. Αυτό σημαίνει πως οι developers αυτών των εφαρμογών έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια αγορά σε όλες τις χώρες του ΕΟΧ και μπορούν να αποκτήσουν νέους πελάτες μέσα από το συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο της myPOS.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του myPOS Hub είναι πως η επιχείρηση δε χρειάζεται να έχει στο ταμείο της πολλές συσκευές. Συνήθως όσες επιχειρήσεις έχουν ταμειακή μηχανή με λειτουργικό σύστημα Android ή Windows έχουν παράλληλα εξωτερικό φορολογικό μηχανισμό, εξωτερικό εκτυπωτή και εξωτερικό ενσύρματο τερματικό POS, ενώ μερικές έχουν ακόμα και scanner.

Με το myPOS Hub τα έχουν όλα σε ένα (θα χρειαστούν μόνο έναν εξωτερικό φορολογικό μηχανισμό) και φυσικά η αποδοχή πληρωμών με κάρτες στα myPOS Hub τους παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η υπηρεσία της myPOS όπως:

  • Δεν υπάρχουν συνδρομές και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις.
  • Έχουν ξεκάθαρες και ανταγωνιστικές χρεώσεις ανά συναλλαγή για αποδοχή πληρωμών με κάρτες των VISA, MasterCard, JCB, Union Pay, American Express και Bancontact.
  • Έχουν δωρεάν myPOS επαγγελματικό λογαριασμό με μοναδικά IBAN σε Ευρώ, δολάρια Αμερικής, φράγκα Ελβετίας, λίρες Αγγλίας, γεν Ιαπωνίας, λέβα Βουλγαρίας, λέϊ Ρουμανίας, ζλότι Πολωνίας, κορώνες Σουηδίας και λοιπά νομίσματα στο εξωτερικό με δυνατότητα SEPA / SWIFT εμβασμάτων από και προς τα IBAN του myPOS επαγγελματικού λογαριασμού τους.
  • Έχουν ένα εξαιρετικά εύχρηστο και δωρεάν e-banking και mobile banking ώστε να παρακολουθούν τους λογαριασμούς και τις εισπράξεις από τις κάρτες των πελατών τους σε πραγματικό χρόνο.
  • Απολαμβάνουν δωρεάν άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών. Κάθε συναλλαγή με κάρτες εκκαθαρίζεται σε 10 μόλις δευτερόλεπτα και έτσι έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα τους με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εισπράξεις την ίδια στιγμή (ακόμα και τα Σαββατοκύριακα) και να λειτουργήσουν την επιχείρηση τους με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία.
  • Έχουν δωρεάν myPOS εταιρική κάρτα για άμεση πρόσβαση στα χρήματα τους για αναλήψεις από οποιαδήποτε ΑΤΜ αλλά και για αγορές, πληρωμές ΔΕΚΟ κλπ μέσω της κάρτας.
  • Έχουν δυνατότητα αποδοχής καρτών και απομακρυσμένα με πληκτρολόγηση του αριθμού της κάρτας αλλά και από την ιστοσελίδα / e-Shop τους.
  • Έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας (Top-Up), ηλεκτρονική τιμολόγηση και τη δημιουργία εξατομικευμένων δωροκαρτών (GiftCards) ώστε να αυξήσουν τα έσοδα τους και να προσελκύσουν νέους και επαναλαμβανόμενους πελάτες.
  • Απολαμβάνουν κορυφαία ασφάλεια και δωρεάν 24ώρη υποστήριξη σε περισσότερες από 10 γλώσσες (και στα Ελληνικά).

Στην έκθεση HoReCa που πραγματοποιήθηκε 7-10 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα, η myPOS και η Equinox Ventures παρουσίασαν για πρώτη φορά σε έκθεση στην Ελλάδα τα ασύρματα – φορητά myPOS τερματικά και το myPOS Hub Plus προσελκύοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών μιας και η αλλαγή στο νομικό πλαίσιο της Ελλάδας και η ολική άρση των capital control επιτρέπει και στους Έλληνες επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν τερματικά POS από τράπεζες και FinTech που εκκαθαρίζουν συναλλαγές με κάρτες σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως η myPOS διαθέτει και το οικονομικότερο αυτόνομιο και φορητό POS στην αγορά. Το myPOS Go, το οποίο χωράει κυριολεκτικά στη τσέπη. Είναι ασύρματο – φορητό, έχει δωρεάν προ-εγκατεστημένη κάρτα SIM με δωρεάν απεριόριστο internet που λειτουργεί στην Ελλάδα, τη Κύπρο και τις υπόλοιπες χώρες του ΕΟΧ και η τιμή αγοράς του είναι μόνο 39 Ευρώ + ΦΠΑ (χωρίς συνδρομές και χωρίς δεσμεύσεις).

Η myPOS διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από ασύρματα – φορητά POS τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες οποιασδήποτε επιχείρησης ανεξάρτητα από τον τύπο και το μέγεθος της.

Το νομικό πλαίσιο

Η «χαρτογράφηση» του νομικού τοπίου της Ελλάδας είναι ένα κρίσιμο σημείο για την διασφάλιση ότι η myPOS συμμορφώνεται με τις νομικές απαιτήσεις και με ισχύ από τη 1η Σεπτεμβρίου 2019, οι περιορισμοί στη μεταφορά κεφαλαίων από Ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προς το εξωτερικό έχουν αρθεί. Με αποτέλεσμα όλα τα αδειοδοτημένα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος και οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της myPOS να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Ορισμένοι πάροχοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και λογιστικά γραφεία ίσως να μην έχουν αντιληφθεί αυτή την αλλαγή αλλά η κατοχή τερματικού και IBAN από τη myPOS είναι απολύτως νόμιμη ενώ οι επαγγελματικοί myPOS λογαριασμοί καθώς και τα και myPOS τερματικά είναι εφικτό να δηλωθούν στην ΑΑΔΕ και καλύπτουν τους Έλληνες επιχειρηματίες ως προς την υποχρέωση κατοχής τερματικού POS, ενώ και οι συναλλαγές στα myPOS τερματικά μετράνε στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου. Περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Σχετικά με τη myPOS

Η myPOS εισήχθη επίσημα στο ευρωπαϊκό FinTech τοπίο το 2014 και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερους από 100.000 επαγγελματίες σε 30+ χώρες.

Το πακέτο myPOS αποτελείται από ένα ασύρματο – φορητό τερματικό POS με δωρεάν κάρτα SIM και δωρεάν απεριόριστο internet, έναν δωρεάν myPOS επαγγελματικό λογαριασμό με μοναδικά IBAN σε Ευρώ και λοιπά νομίσματα με e-banking και mobile banking, μια δωρεάν εταιρική χρεωστική κάρτα για άμεση πρόσβαση στα χρήματα του λογαριασμού, δυνατότητα ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας, δημιουργία εξατομικευμένων δωροκαρτών, υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης και υπηρεσίες για την αποδοχή πληρωμών μέσω διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως η myPOS έχει και 7 φυσικά καταστήματα σε Λονδίνο, Άμστερνταμ, Σόφια, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Αμβέρσα και Παρίσι.

Το 2019 μάλιστα, βραβεύτηκε από το Merchants Payments Ecosystem στο Βερολίνο με το βραβείο «Best POS Innovation».

Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε πως η myPOS διαθέτει ήδη φυσικά καταστήματα σε Λονδίνο, Άμστερνταμ, Σόφια, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Αμβέρσα και Παρίσι, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται στο εγγύς μέλλον νέα καταστήματα (και στην Αθήνα) καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε μια ισχυρή τροχιά ανάπτυξης.

Αν επιθυμείτε να ανοίξετε δωρεάν myPOS επαγγελματικό λογαριασμό για την επιχείρηση σας μέσα σε 5 λεπτά πατήστε εδώ , ενώ αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών της myPOS και τις ευκαιρίες συνεργασίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία διανομής των τερματικών στις χώρες του ΕΟΧ, Equinox Ventures στα τηλέφωνα +30 210 3009669 (Ελλάδα), +357 25030915 (Κύπρος), +44 3308083494 (λοιπές χώρες) και μέσω e-mail στο info@equinox-ventures.com

Ιστοσελίδες: www.equinox-ventures.com & www.mpos.gr