Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως τα τερματικά POS που χρησιμοποιούνται για την αποδοχή πληρωμών με χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες, τα κινητά τηλέφωνα και οι ταμειακές μηχανές είναι τρείς διαφορετικές συσκευές. Οι εξελίξεις όμως στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και των τερματικών POS είναι ραγδαίες και η myPOS μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Ελληνική εταιρεία Retail Management Solutions, ενοποιεί τα myPOS Android τερματικά με τις ταμειακές μηχανές χωρίς να απαιτείται άλλη συσκευή (πχ: φορολογικός μηχανισμός).

Πως γίνεται αυτό ;

H myPOS από το 2018 έχει το δικό της App Market, φανταστείτε κάτι σαν τα Google Play, App Store και App Gallery που έχουν η Google, η Apple και η Huawei αντίστοιχα.

Το myPOS App Market και τα εργαλεία που παρέχει, δίνουν τη δυνατότητα στους developers Android εφαρμογών να τις παραμετροποιήσουν ώστε να λειτουργούν στα myPOS Android τερματικά, μετατρέποντας τα σε πολυεργαλεία για τις επιχειρήσεις.

Με αυτό τον τρόπο περισσότεροι από 150.000 επιχειρηματίες σε Ελλάδα, Κύπρο και 30+ Ευρωπαϊκές χώρες που έχουν myPOS Android τερματικά, μπορούν να κατεβάσουν από το myPOS App market όποιες εφαρμογές τους εξυπηρετούν και να τις χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις τους.

Για παράδειγμα… τα myPOS Android τερματικά εκτός από την αποδοχή πληρωμών με κάρτες, μπορούν με τις κατάλληλες Android εφαρμογές να χρησιμοποιηθούν και για ασύρματη παραγγελιοληψία, διαχείριση αποθήκης, σκανάρισμα barcode, λήψη φωτογραφιών, ως ταμειακές μηχανές κ.α.

Τα myPOS Android τερματικά λειτουργούν και ως ταμειακές μηχανές.

Αυτό έχει συμβεί εδώ και αρκετούς μήνες σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και οι Έλληνες επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τα myPOS Android τερματικά, μπορούν αν το επιθυμούν να κατεβάσουν από το myPOS App market την Ελληνική εφαρμογή Smart Cashier και να τα χρησιμοποιούν ως ταμειακές μηχανές συμβατές με το My Data.

Αυτό σημαίνει πως με τα myPOS Android τερματικά και την εφαρμογή Smart Cashier, οι Ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να δέχονται πληρωμές με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, πληρωμές με μετρητά, να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ είναι εφικτό να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο και ο λογιστής της επιχείρησης μιας και χρησιμοποιείται εγκεκριμένος πάροχος από την ΑΑΔΕ.

Με αυτή τη 2 σε 1 λύση αυξάνεται η ταχύτητα επεξεργασίας των συναλλαγών, διευκολύνονται οι λογιστές ενώ παράλληλα μειώνεται το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων. Δείτε τα 2 video:

https://www.tiktok.com/@myposgr/video/7108041105672834309

https://www.tiktok.com/@myposgr/video/7205678002141728006

Προσοχή: Οι εφαρμογές του myPOS App Market (πχ: εφαρμογή Smart Cashier) δεν λειτουργούν με τη δωρεάν myPOS SIM κάρτα δεδομένων που υπάρχει προεγκατεστημένη στα myPOS Android τερματικά και θα πρέπει το myPOS τερματικό να συνδεθεί στο internet μέσω Wi-Fi ή μέσω κάρτας SIM που θα προμηθευτείτε από δικό σας πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

mypos carbon smart cashier cloud ταμειακή μηχανή pos glass android nfc my data

…και τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να γίνουν τερματικά POS και ταμειακές μηχανές.

Από τον Νοέμβριο του 2020, η myPOS παρέχει δωρεάν μέσω των Google Play και App Gallery την εφαρμογή myPOS Glass η οποία έχει περισσότερες από 700.000 εγκαταστάσεις και μετατρέπει πανεύκολα τα Android κινητά τηλέφωνα σε τερματικά POS ώστε να δέχονται ανέπαφα πληρωμές με κάρτες με χρήση του NFC chip ενώ παράλληλα σας επιτρέπει να διεκπεραιώσετε και όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες ενός φυσικού τερματικού POS, όπως καταχώρηση PIN, επιστροφή χρημάτων, ακύρωση συναλλαγής, αποστολή δωρεάν ηλεκτρονικών αποδείξεων στο κινητό τηλέφωνο ή το e-mail του πελάτη κ.α.

Το myPOS Glass είναι πιστοποιημένο από τη VISA και τη MasterCard και σας επιτρέπει να δέχεστε ανέπαφες πληρωμές με τις κάρτες τους χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό σας τηλέφωνο… εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Η εφαρμογή πληροί όλα τα πρότυπα για τη προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων και διασφαλίζει ότι τα στοιχεία των καρτών δεν αποθηκεύονται στα κινητά τηλέφωνα των επιχειρηματιών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Tα χρήματα από τις συναλλαγές είναι διαθέσιμα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα στον myPOS επαγγελματικό σας λογαριασμό και μπορείτε αμέσως να τα χρησιμοποιήσετε όπως επιθυμείτε.

Το myPOS Glass είναι ιδανικό για λαϊκές και υπαίθριες αγορές, courier, delivery, ελεύθερους επαγγελματίες, food trucks κ.α ενώ με το SDK το myPOS Glass είναι εφικτό να συνδεθεί απευθείας και στη mobile εφαρμογή της επιχείρησης σας.

Συνδυαστικά λοιπόν με τις εφαρμογές myPOS Glass και Smart Cashier, ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να λειτουργήσει και ως τερματικό POS αλλά και ως ταμειακή μηχανή και να στέλνει ηλεκτρονικές αποδείξεις, ενώ είναι εφικτό να συνδεθεί και εξωτερικός bluetooth εκτυπωτής (με επιπλέον κόστος) ώστε να γίνονται και εκτυπώσεις των αποδείξεων απευθείας από το κινητό τηλέφωνο.

Σχετικά με την εφαρμογή Smart Cashier

Η εφαρμογή Smart Cashier είναι μια πρωτοποριακή cloud εφαρμογή ταμειακής μηχανής η οποία έχει κατασκευαστεί από την Ελληνική εταιρεία Retail Management Solutions, λειτουργεί σε Android συσκευές και τις μετατρέπει εύκολα και γρήγορα σε ταμειακές μηχανές συμβατές με τo My Data και για τη σήμανση των αποδείξεωνμε χρησιμοποιείται πιστοποιημένος πάροχος από την ΑΑΔΕ.

Μέσα από την εφαρμογή, μπορούν να εκδοθούν αποδείξεις λιανικής πώλησης, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ η εφαρμογή είναι εφικτό να παραμετροποιηθεί ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες οποιασδήποτε επιχείρησης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή, χρεώσεις, σύνδεση με το ΑΦΜ της επιχείρησης σας κλπ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.smartcashier.gr ενώ τα στοιχεία επικοινωνίας της Retail Management Solutions είναι 210 3004011 και info@smartcashier.gr

Σχετικά με τη myPOS

Η myPOS είναι ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (Level 24, The Shard, London Bridge Street, London SE1 9SG, UK.), αδειοδοτημένο και ρυθμιζόμενο από την FCA και συνεργάζεται με την iCard (ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος με άδεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση). Είναι άμεσο μέλος των VISA, MasterCard, JCB, Union Pay, American Express και άλλων σχημάτων καρτών και έχει άδεια να παρέχει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν θέλετε να ανοίξετε δωρεάν myPOS επαγγελματικό λογαριασμό για την επιχείρηση σας μέσα σε 5 λεπτά πατήστε εδώ, ενώ αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών της myPOS και τις ευκαιρίες συνεργασίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία διανομής των τερματικών στις χώρες του ΕΟΧ, Equinox Ventures στα τηλέφωνα +30 210 3009669 (Ελλάδα), +357 25030915 (Κύπρος), +44 3308083494 (λοιπές χώρες) ή και μέσω e-mail στο info@equinox-ventures.com