Από το 2008 που εμφανίστηκαν στην αγορά τα πρώτα smartphones, οι κατασκευαστές των λειτουργικών που κατέχουν συνδυαστικά το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς (Apple – iOS και Google – Android) παρέχουν μέσω των App Store και Google Play τη δυνατότητα εγκατάστασης στα κινητά τηλέφωνα εφαρμογών οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από third-party developers.

Μέσω των App Store, Google play και πρόσφατα του App Gallery όλοι όσοι έχουμε smartphones μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα social media, να ελέγχουμε τα e-mail μας, να παίζουμε παιχνίδια, να κάνουμε τραπεζικές συναλλαγές, να πληρώνουμε αλλά και να δεχόμαστε πληρωμές, να τα χρησιμοποιούμε ως πλοηγούς, να σερφάρουμε στο internet, να χειριζόμαστε απομακρυσμένα συσκευές και γενικότερα να μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα εξοικονομώντας χρόνο αλλά και χρήματα.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια άρχισαν να εμφανίζονται στη παγκόσμια αγορά και τα πρώτα Android τερματικά POS για την αποδοχή πληρωμών με κάρτες το οποία όμως παρόλο που έχουν Android λειτουργικό δεν υποστηρίζουν όλα εφαρμογές από third-party developers.

Το 2018 η myPOS παρατήρησε αυτό το κενό και δημιούργησε το myPOS App Market το οποίο είναι διαθέσιμο για τα myPOS τερματικά με Android λειτουργικό (όπως το κορυφαίο myPOS Carbon).

Με το myPOS App market οι developers Android εφαρμογών μπορούν πολύ εύκολα να τις παραμετροποιήσουν ώστε να λειτουργούν στα myPOS Android τερματικά παρέχοντας στους επιχειρηματίες την ευκολία να διεκπεραιώνουν και άλλες καθημερινές λειτουργίες των επιχειρήσεων τους χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές που ήδη γνωρίζουν και εμπιστεύονται μέσα από μια και μόνο συσκευή.

Με το myPOS App market δεν χρειάζονται άλλες συσκευές καθώς τα myPOS Android φορητά τερματικά σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες εφαρμογές εκτός από την αποδοχή πληρωμών με κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ασύρματη παραγγελειοληψία, barcode scanning, ως ταμειακές μηχανές, για λήψη ηλεκτρονικής υπογραφής και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη εφαρμογή.

Ας δούμε μερικές από τις 50+ εφαρμογές για διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους που είναι διαθέσιμες στο myPOS App market.

Parkadoro (χώροι στάθμευσης).

H Parkaround είναι o πρώτος Έλληνας developer που διαθέτει την εφαρμογή του στο myPOS App Market και κατ’ επέκταση στα myPOS Android τερματικά παρέχοντας μεγάλη ευκολία στους χώρους στάθμευσης (ακόμα και σε όσους δεν έχουν ηλεκτροδότηση ή internet). Με τα myPOS Android τερματικά και την εφαρμογή Parkadoro οι χώροι στάθμευσης μπορούν πολύ εύκολα να καταχωρούν τα αυτοκίνητα που εισέρχονται και εξέρχονται από τις εγκαταστάσεις τους, να δέχονται πληρωμές με κάρτες και φυσικά να εκδίδουν αποδείξεις συμβατές με το My Data, όλα από μια συσκευή. Σχετικά με το Parkadoro μπορείτε να διαβάσετε και το άρθρο μας εδώ.

DHL24 Mobile (courier)

H παγκοσμίως γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών DHL, διέθεσε την εφαρμογή της στο myPOS App market με αποτέλεσμα οι courier της DHL να μπορούν μέσα από τα myPOS Android τερματικά να δέχονται πληρωμές με κάρτες, να λαμβάνουν ηλεκτρονική υπογραφή, να σκανάρουν voucher, να εκτυπώνουν και γενικά να διεκπεραιώνουν όλες τις εργασίες τους από μια συσκευή.

YumaPOS (εστίαση)

Η YumaPOS είναι εφαρμογή ασύρματης παραγγελειοληψίας η οποία επιτρέπει στους σερβιτόρους μέσα από τα myPOS Android τερματικά να καταχωρούν παραγγελίες ενώ παράλληλα να δέχονται και πληρωμές με κάρτες.

Εκτός βέβαια από τις 3 παραπάνω ενδεικτικές εφαρμογές υπάρχουν εφαρμογές και για ταξί, αποδοχή παραγγελιών από marketplaces κ.α. Οι Android εφαρμογές του myPOS App Market είναι διαθέσιμες για download στους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τα myPOS Android τερματικά σε Ελλάδα, Κύπρο και 30 ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό σημαίνει πως οι developers που κάνουν τις Android εφαρμογές τους συμβατές με τα myPOS Android τερματικά μπορούν να βρουν νέους πελάτες μέσα από το συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο των πάνω από 100.000 επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το myPOS, να ανοιχτούν σε νέες χώρες και νέες αγορές ενώ παράλληλα βοηθάνε τους επιχειρηματίες να κάνουν τα πάντα μέσα από μια και μόνο συσκευή.

Μήπως τελικά το myPOS App market είναι το αντίστοιχο Google Play για τα τερματικά POS ;

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών της myPOS και τις ευκαιρίες συνεργασίας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.